آشنایی با موتور گیربکس میکسر (همزن)
میکسر چیست؟
میکسر وسیلهای است که به کمک گیربکس میکسر کار میکس یا همان همزدن مواد را انجام میدهد. درواقع گیربکس میکسر یا همزن گشتاور و دور تولید شده توسط الکتروموتور را به بازویی همزن انتقال میدهد. از جمله انواع میکسر ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- میکسر افقی: در مخازنی که محدودیت فضا وجود دارد میکسر بصورت افقی به مخزن متصل میشود. این میکسر دارای یک شافت افقی بوده که بر روی خود دارای چندین پیچ حلزون و یا صفحه بوده که در اثر چرخش گیربکس میکسر مواد داخل مخزن را به چرخش درمیآورد. از گیربکسهای میکسر افقی در صنایع داروسازی، شیمیایی و مخازن پتروشیمی، مخلوط سازی خوراک دام و طیور استفاده میشود.
- میکسر عمودی: گیربکس از بالای مخزن اقدام به همزدن مواد موجود در مخزن میکند. این نوع میکسرها دارای یک شافت عمودی بوده که در انتهای امتداد خود دارای پیچ ماردون برای مخلوط سازی بوده و جهت حرکت مواد مخلوط شده، از پایین به بالا است و پس از مدتی مواد بالا میآیند و دوباره به سمت پایین سقوط میکندد و این جریان ادامه دارد. مواد و متریال جدید نیز ادر همین حین به آن اضافه میشود.
- میکسر مایعات: برای ترکیب مواد مایع یا محلولهای سیال از این میکسر استفاده میشود که دارای یک شافت عمودی برای مخلوط سازی است. از آنجایی که احتمال مخلوط کردن مواد اسیدی و خورنده باشد، باید از عدم اکسیداسیون شافت و پیچ و پروانه مطمئن باشید. قطر شافت، قطر پروانه، انتخاب همزن از جمله مواردی است که با توجه به ظرفیت مخزن باید محاسبه شود.
- میکسر جامدات: برای میکس مواد جامد استفاده میشود.
- میکسر جامدات در مایع: برای میکس مواد جامد در مایع استفاده میشود.
موتور گیربکس میکسر (همزن) چیست؟
موتور گیربکس میکسر نقش اساسی در عملکرد میکسر بر عهده دارد. در موتور گیربکس میکسر SEW الکتروموتور SEW وظیفه تامین انرژی لازم برای پروانه را بر عهده دارد. در واقع گیربکس قادر است این انرژی تولید موتور را به صورتهای مختلفی تغییر دهد. عموما گیربکس نقش بسزایی را در انتقال قدرت دارند.
انواع گیربکس میکسر
بر حسب نوع کاربرد گیربکس میکسر sew دارای انواع گوناگونی است. در طراحی میکسرها عوامل مختلفی همچون: فضای اشغال شده، حجم مواد، زمان اختلاط، درصد همگن سازی، نصب و بسیاری عوامل دیگر تاثیر گذار هستند. عمدتا این گیربکسها به نحوی طراحی شده اند که با تبدیل گشتاور تولید شده توسط موتور بتوانند نیروی لازم را برای هم زدن مواد تامین کنند. از جمله گیربکسهای رایجی که برای انواع میکسرها مورد استفاده قرار میگیرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گیربکس هلیکال sew: این نوع گیربکسها به واسطه نوع طراحی که دارند، قادر هستند نیروی زیادی را تحمل کنند. عموما این گیربکسها متناسب با زاویه هلیس، دندانههای زاویه داری دارند. زاویه دار بودن دندانهها سبب میشود تا این گیربکسها قابلیت انتقال نیروی زیادی داشته باشند. علاوه بر این قابلیت انتقال نیرو، این گیربکسها سطح صدای تولیدی بسیار پایینی دارند. چرا که تماس دو دندانه در یک نقطه خلاصه میشود. براساس طراحی های موجود عموما گیربکسهای هلیکال از اندازههای کوچکتری نسبت به گیربکس های ساده برخوردار هستند.
- گیربکس حلزونی SEW: این گیربکسها از دو بخش اصلی تشکیل شده اند. بخش اول در واقع یک ماردون و بخش دوم یک چرخ دنده برنجی است. در این دسته از گیربکسها ماردون به طور مستقیم به الکتروموتور متصل میشود. با رعایت مدول چرخ دندهها، ماردون به چرخ دنده برنجی متصل میشود. به این ترتیب با حرکت ماردون توسط الکتروموتور، چرخ دنده برنجی حرکت کرده و نیرو را انتقال میدهد.
- گیربکس خورشیدی sew: در این گیربکسها از چرخدندههای خورشیدی و سیارهای و یک عدد چرخ دنده رینگی استفاده شده است. عمدتا در این دسته از چرخدندهها نیرو به طور مستقیم به چرخدنده رینگی وارد میشود. این چرخدنده از طریق چرخدندههای سیارهای به چرخدنده خورشیدی متصل شده و به این ترتیب نیروی لازم برای چرخش آنها را فراهم میکند. عموما این گیربکس ها در مقایسه با سایر گیربکسهای موجود در بازار از راندمان بالاتری برخوردار هستند.
- و…
کاربرد میکسر
- صنایع غذایی
- خوراک دام
- صنایع فلزی
- صنایع سیمان
- صنایع دارویی و شیمیایی
انتخاب درست گیربکس میکسر (همزن)
از عوامل موثر در انتخاب میکسر میتوان به ظرفیت خط تولید، طبیعت خط تولید، ویسکوزیته مواد، حالت فیزیکی مواد، دانسیته، ابعاد ذرات و تعداد گونههای شرکت کننده در فرآیند اختلاط اشاره کرد. کلیه این عوامل و تغییرات آنها در طی انجام فرآیند منجر شده تا انتخاب میکسر به یک امر تخصصی تبدیل شود.
درواقع برای این که در زمان انتخاب و خرید میکسر، الکتروموتور و گیربکس مربوط به آن تصمیم گیری درستی داشته باشید، لازم است که پارامترهای تاثیر گذار روی انتخاب گیربکس میکسر را بشناسید. در ادامه این موارد را با هم مورد بررسی قرار میدهیم.
- وزن مخصوص و چگالی مواد مورد نظر در میکسر
- چسبندگی و لزجت مواد
- حالت فیزیکی مواد (جامد، مایع و یا نیمه جامد)
- حجم مواد مورد نظر برای مخلوط کردن
- سایز مواد و اندازه بخشهای مختلف موادی که درون مخزن ریخته میشود.
خرید موتور گیربکس میکسر sew
برای خرید و یا دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت روز انواع گیربکسهای میکسر با کارشناسان ما در فروشگاه آنلاین گیربکس sew در تماس باشید.